پرتال جامع ستاد توسعه زیست فناوری
۱۱ فروردین ۱۴۰۲

درمان سرطان ملانوما به کمک ویروس‌های بیماری زا

1534
0
دوشنبه, ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
سیمین مظاهری

ملانوما یکی از شایع‌ترین و خطرناک‌ترین تومورهای پوستی است که از سلول‌هايي بنام ملانوسيت در پوست منشاء گرفته و علاوه بر گسترش موضعی می‌تواند ساير بافت‌های دوردست از جمله گره‌هاي لنفاوي، کبد، ريه‌ها و دستگاه عصبي مرکزي را نیز گرفتار کند.

درمان به موقع ملانوما به علت خطر متاستاز بالایی که دارد اهمیت زیادی داشته و محققان در پی یافتن راه‌های درمانی بهتر و سریع‌تر نسبت به درمان‌های امروزی مانند شیمی درمانی هستند.

اخیرا طبق یک مطالعه منتشر شده محققان دانشگاه کارولینای شمالی موفق شدند با استفاده از یک ویروس اصلاح شده‌ی ژنتیکی به نام TVEC تقریبا 40 درصد از بیماران مبتلا به تومور را که قابل جراحی نیستند ، درمان می‌کنند.

 TVEC  یک ویروس Herpes تغییریافته‌ی ژنتیکی است که حاوی فاکتور تحریک‌کننده‌ای به نام GM-CSF[1] است و با تزریق مستقیم به تومورهای پوستی می‌تواند قدرت ایمنی‌زایی تومور را با ارسال سیگنال‌هایی در جهت جذب بیشتر گلبول‌های سفید افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که این روش درمانی عوارض خفیف و محدودی نیز دارد که شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی آن  بروز علائم آنفولانزاست که در مقایسه با عوارض جانبی شدید شیمی درمانی تا حدی قابل چشم‌پوشی است و البته این مطالعات همواره برای یافتن بهترین راه حل درمانی با کمترین عارضه ادامه دارد.

 

 



[1] granulocyte-macrophage colony-stimulating factor

برچسب:

نظرات