img

غذاهای کریسپری، به‌زودی در سوپرمارکت‌ها!

در روز چهارشنبه، 28 مارس 2018، وزارت کشاورزی آمریکا بیانیه رسمی خود را ارائه داد که بر طبق آن، برخی از گیاهان ویرایش ژنی را می‌توان بدون در نظر گرفتن مقررات، کشت کرد و به فروش رساند. 

سانی پردیو، وزیر کشاورزی ایالات‌متحده، در این بیانیه اذعان داشت: «با استفاده از این رویکرد جدید، USDA به دنبال نوآوری‌هایی است که هیچ‌گونه مخاطراتی را در پی نداشته باشد. از نظر آژانس، ویرایش ژن اساساً یک شکل بسیار بسیار سریع‌تر از اصلاح گیاهان است؛ ازاین‌رو، تا زمانی که بتوان یک تغییر ژنتیکی را در گیاه اعمال نمود، چه یک حذف ساده باشد، یا جایگزینی یک جفت باز و یا وارد کردن ژن از یک نسل سازگار و بارور، این امر خارج از مقررات نخواهد بود». 

با توجه به یافته‌های اخیر این سازمان، چنین حرکتی هرگز نباید سریع و شوکه کننده باشد ولی با این حال یک معامله بزرگ است که باعث صرفه‌جویی در زمان و ده‌ها میلیون دلار هزینه ساخت کارخانه‌های طراحی محصول می‌شود و سبب می‌گردد استارت آپ¬ها و نهادهای کوچک بتوانند به‌راحتی وارد بازار محصولات شوند. 

تاکنون تحقیقات محدودی در مورد اصلاح ژنتیکی سنتی و فرآیندهای مرتبط با آن، در مورد محصولاتی مانند ذرت، سویا و گندم انجام شده است. در حال حاضر، محصولات تخصصی، حتی آن‌هایی که دارای بازارهای بسیار کوچک هستند، به‌طور ناگهانی و به شکل چشمگیری توسعه یافته‌اند. 

دیگر نیازی نیست که شما همانند پیشگامانی مانند مونسانتو یا دو پونت باشید تا بتوانید محصولات کشاورزی مخصوص خود را به بازارهای مواد غذایی آمریکا وارد نمایید. 

فدریکو تریپودی، مدیرعامل شرکت Calyxt، یک شرکت ویرایش ژن تأسیس‌شده در مینه‌سوتا در این خصوص می‌گوید: «وجود چنین موقعیت استواری، شرکت‌های کوچک و آزمایشگاه‌های دانشگاهی را قادر می‌سازد که از نوآوری، برای ارائه محصولات به مصرف‌کنندگان استفاده کنند».

این شرکت قبلاً دانه‌های سویایی را با ویرایش ژنی تولید نموده بود که می‌توانستند برای تولید روغنی مورداستفاده قرار گیرند. محصول آن‌ها مقاومت بالاتری در برابر درجه حرارت‌های بالا داشت و هیچ‌گونه چربی ترانسی را نیز تولید نمی‌کرد. همچنین آن‌ها در نظر دارند تا سیب‌زمینی‌های سالم‌تر و گندمی با گلوتن پایین و فیبر بالا تولید نمایند. 

شرکت Cibus نیز یکی از حروف کد ژنتیکی کانولا را به‌ منظور ایجاد یک نسخه مقاوم در برابر علف‌کش تغییر داده است و در مزارع داکوتای شمالی و مونتانا به کشت رسانیده است.

موسسه علمی Yield10 Bioscience، واقع در ووبورن، ماساچوست نیز دانه کتان را برای تقویت محتوای امگا 3 آن اصلاح نموده است.

از این نظر، مؤسسات تحقیقاتی عمومی می‌توانند راه پیش روی خود را به‌خوبی مشاهده کنند. دانش آموزان در آزمایشگاه Myeong-Je Cho موسسه ژنتیک نوآورانه برکلی، جوانه‌های گیاه کاکائویی را که در برابر حملات ویروسی و قارچی مقاوم است پرورش می‌دهند. به دلیل تغییرات آب و هوایی انتظار می‌رود که این نوع حملات افزایش ‌یافته و نسل گیاه را منقرض کنند. پیشگام کریسپر، جنیفر دودنا ناظر این کار است و بخشی از این کار نیز توسط شرکت شیرینی سازی مارس سرمایه‌گذاری شده است. 

با وجود این آشفته‌بازار، غول‌هایGMO به نحوی بی‌ سر و صدا در حال استحکام بخشیدن به ارتباطات خود هستند. مونسانتو در ماه جاری اعلام کرد که سرمایه‌گذاری 125 میلیون دلاری را برای راه‌اندازی استارت آپی با همکاری مؤسسات اصلاح ژنی فنگ ژانگ و دیوید لیو انجام داده است. 

هدف Pairwise نیز جای دادن اولین محصول کریسپر در یخچال‌های مردم جهان است. توت‌فرنگی‌های شیرین می‌توانند جزو نخستین پیشنهاد‌های این مؤسسه باشد. 

با این اوصاف، اگر محتویات سالادهای آینده ما تعدادی A، T، C، و G بیش از حالت معمول داشته باشند که توسط دانشمندی بدان منتقل‌شده باشدکه مدام با آنزیم‌های باکتریایی سروکار دارد، ما چگونه باید به این مسئله پی ببریم؟ خوب، مطمئناً شما بدان پی نخواهید برد!

تاکنون USDA و اداره غذا و داروی آمریكا راهنمایی خاصی را برای برچسب‌گذاری غذاهایی كه توسط گیاهانی با ویرایش ژنی تولید شده‌اند منتشر ننموده‌اند. 

به گفته سخنگوی FDA، این سازمان در حال بررسی نظرات عمومی راجع به این موضوع است که آیا این نوع غذاها خطراتی را به همراه دارند یا خیر. اما هنوز این نهاد، جدول زمانی خاصی را جهت انتشار سیاست جدیدی در رابطه با این موضوع ارائه نداده است. USDA قرار است قوانین ارائه محصولات خود را در ماه جولای نهایی کند و در این راستا در حال رایزنی با دفتر مدیریت و بودجه به‌منظور بررسی این پیشنهاد است.

غذای مهندسی شده غذایی است که مشخص شود حاوی موادی ژنتیکی‌ بوده که به طور طبیعی نمی‌توانسته وارد گیاه شود. از طرف دیگر راهی برای تشخیص ویرایش ژنتیکی توسط USDA معرفی نشده است؛ این یعنی شما احتمالاً هیچ وقت متوجه نشوید غذاهای تولید شده با کریسپر چه زمانی جای خود را در سفره شما باز کرده‌اند.


administrator

درباره محمدرضا دلفیه

من یک نویسنده در بیومگ هستم

مجموع نظرات این خبر : 2 نظر

حجت اسماعیل بیگی

۱۰:۲۴:۲۸ | چهارشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۷

متن تست

Reply

حجت اسماعیل بیگی

۱۰:۲۴:۴۷ | چهارشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۷

تست 2

Reply

درج نظر